Whitepapers nuttig voor u

NIEUW: Whitepaper bouwakoestiek

Tien jaar na het verschijnen van de nieuwe norm voor residentiële gebouwen, die destijds als baanbrekend werd beschouwd, is deze norm gereviseerd om te beantwoorden aan de realiteit van de praktijk en om bewoners meer comfort te bieden.

Deze omvangrijke revisie van de 2008-norm is momenteel in valideringsfase (net zoals de norm voor niet-residentiële gebouwen) en zijn officiële uitvaardiging wordt verwacht in 2020.

Om u te helpen hebben onze experts een whitepaper geschreven die u hier kan downloaden.

download de whitepaper >

Cobots

Sinds 2016 worden cobots of “collaborative robots” door bijna alle grote traditionele robotbouwers gemaakt en verkocht als aanvulling op de bekende industriële robots. Door hun flexibiliteit, lagere aanschafprijs en veiligheid zullen ze een belangrijke rol gaan spelen in het productieproces. Cobots zijn zoals andere robots onderworpen aan de Machinerichtlijn 2006/42/EC. Elke werkgever die cobots invoert, is verantwoordelijk voor de veiligheid en gezondheid” van zijn werknemers en hierbij gelden de voorschriften voor het gebruik van arbeidsmiddelen in de CODEX - Boek IV - Titel 2, het ARAB en het AREI.

Om u wegwijs te maken doorheen alle voorschriften maar ook inzicht te geven in de technische aspecten die achter deze nieuwe technologie verscholen zitten, de wettelijke aspecten, hoe te implementeren in de bedrijfsstructuur,... hebben we deze whitepaper voor u samengesteld.

download de whitepaper >

Beheer uw explosierisico’s

Explosies hebben vaak ernstige gevolgen. De kracht van hitte, vuur en druk resulteert dikwijls in materiële en menselijke schade. Jaarlijks zijn er helaas nog vele duizenden explosies in Europa. Als werkgever of fabrikant wilt u een zo veilig mogelijke installatie gebruiken of ontwerpen. Overeenstemming met de regelgeving rond explosieveiligheid is slechts een klein onderdeel van de wettelijke conformiteit. Aan de hand van basisbegrippen, tips & tricks en het wettelijk kader probeert deze whitepaper u op een eenvoudige manier te sensibiliseren.

download de whitepaper >

CE markering voor machines

De (verplichte) CE-markering op machines opent voor u de deuren van Europa. In ruil daarvoor legt de Europese reglementering u bepaalde verplichtingen op. Onze bedoeling is om, in het kort, op een praktische en eenvoudige wijze de verschillende stappen voor te stellen die nodig zijn om een machine in Europa in de handel te brengen of in bedrijf te stellen. In deze herwerkte uitgave (maart 2020) is uiteraardook onze verworven praktische ervaring verwerkt.

download de whitepaper >

CO₂ neutraliteit

In 6 stappen naar een CO₂ neutraal bedrijf.

download de whitepaper >